Putovanja

Putovanja

Kada pomislite na druženja, zabave, izlete, putovanja, da li to dovodite u vezu sa osobama sa invaliditetom? Osobe sa invaliditetom su jednake sa svim drugim ljudima i svi imaju snove! I osobe sa invaliditetom žele da osete dodir vetra na licu na planini, dodir peska na plaži, slanu vodu, miris mora...

Osobe sa invaliditetom se suočavaju sa psihosocijalnim problemima, predrasudama, nedostatkm motivacije, nedostatkom samopouzdanja, izolovanošću, nedovoljnom iskorišćavanju intelektualnih i kreativnih potencijala. Angažovano osoblje Udruženja, za svoje članove, organizuje veliki broj jednodnevnih izleta na reci Velika Morava, zatim se obilazi manastir Koporin, crkva Pokajnica, etno-selo Moravski Konaci, zoološki vrt i tržni centar u Jagodini.

Organizuju se i višednevni izleti na Zlatiboru, na Divčibarama, u Beloj Crkvi...I obavezno letovanja za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Crnoj Gori i u Grčkoj. Na taj način se naši korisnici osnažuju kako bi postali korisni članovi društva i aktivni učesnici u svom životu. Jačaju samopouzdanje i psihološko stanje potrebno za samostalniji život.