Vesti

Obeležavanje Uskrsa

26-04-2022 10:44:00

Uskrs 2022. godine,  jedan od najvećih verskih praznika,  ove godine se slavi 24.aprila po pravoslavnom kalendaru. Uvek je nedeljom, i po crkvenom kalendaru slavi se tri dana.
Vernici u obeležavanje „najradosnijeg hrišćanskog praznika“ kreću već u veliki četvrtak 21og aprila, koji je po biblijskom predanju poslednji dan Isusove slobode, kada se i desila legendarna Tajna večera.
Članovi Udruženja osoba sa CDP „Volja za životom“ su i ove godine na veliki četvrtak simbolično obeležili Uskršnje praznike. Uz pomoć stručnog osoblja Dnevnog boravka „Lane“ organizovana je Uskršnja priredba i takmičenje  u farbanju jaja. Osnovci OŠ „Karađorđe“ iz Velike Plane su bili naši gosti i zajedno sa korisnicima našeg Udruženja bili su ravnopravni takmičari u farbanju uskršnjih jaja.
Naši dragi saradnici bili su u ulozi članova stručnog žirija, Mirjana Živković stručni saradnik OŠ „Karađorđe“, Marijana Petrović Živanović iz Centra za socijalni rad i profesor verske nastave Branko Todorović. Najboljima su uručeni skromni pokloni.


Poslednje vesti