Vesti

Organizovane likovne krativne aktivnosti

19-03-2018 23:40:14

       Svakog četvrtka od 14:30 do 16 časova se u Dnevnom boravku ,,Lane'' održavaju likovne kreativne aktvnosti. Pored korisnika usluge Dnevni boravak, radionicama prisustvuju i aktivno učestvuju korisnici usluge Lični pratilac deteta i pojedini članovi Udruženja kojima je to polje interesovanja. Radionice su osmišljene tematski. U radu se koriste različite tehnike i materijali (tempere, vodene boje, flomasteri, drvene boje, plastelin, kolaž papir, prirodni materijali...). 
     Izbor motiva je u skladu sa interesovanjima korisnika i trenutnim nadahnućem voditelja radionica. Aktivnosti ovog tipa sprovodi nastavnik likovne kulture Ivan Ivković. One omogućavaju učesnicima da razviju različite sposobnosti: uočavanje, prepoznavanje i stvaranje različitih kvaliteta linija; razvoj vizuelne percepcije i memorije; sticanje veština u korišćenju različitih materijala; sposobnost predstavljanja prostora putem oblika, boje i volumena; sposobnost pravilnog uočavanja odnosa veličina; sposobnost oblikovanja, konstruisanja i kombinatorike u radu; likovne percepcije i razvoj fine motorike, što neposredno stimuliše moždanu aktivnost.
One omogućavaju učesnicima da pokažu svoju kreativnost, talenat i estetsku preferenciju. Ovo je prilika da se druže, bolje upoznaju, porede svoje veštine sa ostalima i da iskažu svoj unutrašnji doživljaj sveta na drugačiji način.




Galerija

Poslednje vesti