Vesti

Puštanje u rad digitalne sušare u hali za preradu voća i povrća u sklopu "Kuće Sunca"

09-12-2021 12:41:44

Udruženje osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom „Volja za životom“ je kupovinom kuće tj. seoskog domaćinstva u Starom Selu u kući „Sunca“ izgradilo halu za preradu voća i povrća sa pratećom hladnjačom i ekonomskim dvorištem.
Kako bi kuća oživela i krenula sa radom Udruženje je uslugom stanovanje uz podršku za osobe sa invaliditetom započelo realizaciju zapošljavanja osoba sa invaliditetom i time omogućilo da oni budu korisni u društvu  i da se osećaju samostalno i nezavisno. Da bi se krenulo sa radom u hali za preradu voća i povrća potrebna je digitalna sušara.
         Opština Velika Plana je raspisala konkurs za programske aktivnosti Udruženja na koji smo mi kao Udruženje sa cerebralnom i dečijom paralizom konkurisali. Naš rad, rezultate i angažovanje Udruženja na lokalnom nivou i šire, Opština Velika Plana je prepoznala i uvek nas podržala. Našim zalaganjem za bolji život osoba sa invaliditetom uspeli smo da prođemo na konkursu za programske aktivnosti Udruženja i dobijemo određena sredstva za kupovinu digitalne sušare.
Sušara je zvanično puštena u rad 05.10.2021. godine
Tom prilikom su našim dragim sugrađanima, prijateljima i saradnicima uručene simbolične medalje i zahvalnice.
Galerija

Poslednje vesti