Vesti

Otvaranje terena za boćanje

08-12-2021 13:06:04

U nasem gradu otvoren je jedan od najlepsih terena za bocanje prilagodjen osobama sa invaliditetom.

Bocanje je uz sah jedini sport u kojemu se mogu takmiciti osobe s najtezim lokomotornim ostecenjima. Paraolimpijski sport postao je 1984. godine.
Za razliku od ostalih paraolimpijskih sportova bocanje je predvidjeno iskljucivo za osobe sa tezim telesnim invaliditetom, odnosno, jedini je sport za koji mozete biti prezdravi da bi se aktivno takmicili u njemu.

Izvorno je bio namenjen za osobe s cerebralnom paralizom, ali sada ukljucuje i druga ostecenja sa slabijim motorickim sposobnostima.

Teren za bocanje je u okviru dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju “Lane”.

Pored bocanja, ovaj teren funkcionalan je i za druge sportove i letnji bioskop.

Otvaranje terena za bocanje za decu deo je projekta “Sport, inkluzija i bocanje” koji predstavlja integralni deo projekta "Sport za sve" koji se sprovodi u saradnji Udruzenja osoba sa cerebralnom i decijom paralizom “Volja za životom” Velika Plana i UNICEF-a uz finansijsku podršku Vojvođanske banke sa ciljem promocije socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom kroz sport i rekreativne aktivnosti.
Projekat ima za cilj razvoj sporta bocanje u sklopu aktivnosti Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju “Lane”.


Poslednje vesti