Vesti

„Sport, inkluzija i boćanje“ - Međunarodni turnir u boćanju 24.11.2018.

24-12-2018 23:50:25

Međunarodni turnir u boćanju za osobe sa invaliditetom, održan u Hali sportova u Velikoj Plani predstavlja projekat koji je Unicef omogućio izgradnjom terena za boćanje u Dnevnom boravku "Lane", koje pripada Udružežnju osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom "Volja za životom".
Ekipe koje su 24.novembra učestvovale na tom takmičenju su Udruženja iz Makedonije, Kragujevca, Beograda i Velike Plane.
Mečeve su vodile obučene sudije, tereni su iscrtani u pravim dimenzijama, a svečanost je otvorio predstavnik lokalne samouprave Velike Plane, predsednik opštine V.Plana, Igor Matković. Završnu reč i svoje impresije o realizaciji jednog tako velikog projekta imala je predstavnica Unicef-a.

Boćanje je paraolimpijski sport i jedina igra koja je dostupna osobama sa najtežim telesnim invaliditetom. Važan cilj projekta je takođe da se kroz inkluzivne sportske aktivnosti za svu decu i mlade, poveća uključenost dece i mladih sa smetnjama i invaliditetom i da se smanje barijere i predrasude koje ovu decu isključuju iz života zajednice.
 
Galerija

Poslednje vesti