Vesti

Studijska poseta trenera Republici Makedoniji

12-05-2018 14:57:23

U okviru projekta ,,Sport, inkluzija i boćanje“ čiji je cilj sveobuhvatan razvoj sporta “boćanje” u sklopu aktivnosti Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju ,,Lane“, jedna od prvih aktivnosti bila je studijska poseta koordinatora projekta, asistenta koordinatora i tri trenera međunaradnoj organizaciji u Velesu, R.Makedonija. To je jedina organizacija širom regiona koja ima sertifikovane trenere za boćanje za osobe sa invaliditetom.
Projektni tim je izvršio posetu u periodu od 07.05.2018. do 09.05.2018.godine. Prvog dana obavljen je sastanak sa sertifikovanim trenerima iz Velesa.

08.05.2018.godine projektni tim je zajedno sa trenerima iz Velesa izvršio posetu Skoplju gde je povodom 8.maja ,,Dana crvenog krsta“ na trgu održan turnir u paraolimpijskoj igri boćanje. U okviru ovog događaja treneri su našem projektnom timu predstavili pravila igre, način podele ekipe, raspored loptica i način bodovanja. U završnom delu turnira imali su priliku da učestvuju i naši treneri.

Po završetku turnira projektni tim je obišao organizaciju osoba sa invaliditetom koja sprovodi uslugu Stanovanje uz podršku i tom prilikom su upoznali korisnike i vaspitače sa kojima su razmenili iskustva. Nakon ove posete naš projektni tim se vratio u  Veles gde je održan još jedan sastanak sa sertifikovanim trenerima koji su detaljnije objasnili pripremu terena, način pripreme korisnika i asistiranje tokom igre boćanje. Takođe je izvršena poseta organizaciji osoba sa invaliditetom u Velesu  gde je projektni tim imao prilike da se upozna sa korisnicima koji igraju igru boćanje i da odigra nekoliko partija.

Pre dolaska u Srbiju projektni tim našeg Udruženja  napravio je dogovor zajedno sa trenerima iz Velesa o dolasku u našu organizaciju radi obuke naših trenera.


Poslednje vesti