Vesti

Poseta Festivalu nauke

26-03-2018 07:31:28

23. marta 2018. godine, korisnici usluge Dnevni boravak „Lane“ su se odazvali pozivu za posetu 7. Festivalu nauke, koji tradicionalno organizuje marketing tim škole sa učenicima i nastavnicima Mašinsko – elektrotehničke škole „Goša“ u Smederevskoj Palanci. U pratnji stručnih radnika, zajedno sa učenicima osnovnih i srednjih škola iz okruženja, predstavnicima Lokalne samouprave i Ministarstva obrazovanja i sporta i prosvetnim radnicima, uživali su u lepo pripremljenom i organizovanom programu povodom otvaranja Festivala. Program je počeo u 9 i 30 izvođenjem baletske tačke, nastavljen recitovanjem i folklornim programom, a završen dobrodošlicom direktora škole Vladana Starčevića u 10 časova i 30 minuta.

Nakon toga, posetioci su imali prilike da vide i učestvuju u zanimljivim eksperimentima iz Hemije, Fizike, Biologije i iz oblasti Mehatronike i Robotike koje su pripremili učenici sa svojim nastavnicima škole domaćina i škola koje su se u velikom broju odazvale Festivalu. Pored toga, imali su prilike da vide terarijum sa zmijom i gušterom, eksperiment sa izdvajanjem DNKa, zasađene biljne kulture, ceo Naučni šou u amfiteatru škole, izradu plastelina.

Ovo je još jedan način da se osobe sa invaliditetom uključe u dešavanja u svom okruženju, da učestvuju u nečemu što je za njih u velikoj meri nedostupno, a zanimljivo i korisno. Želimo da okruženje promeni svoje mišljenje o osobama sa invaliditetom, da ih upozna na drugačiji način i da se oslobode predrasuda koje o njima imaju.

O tome koliko je korisnicima značajna poseta ovakvim događajim govore i njihovi utisci: “Srećan sam što sam sve to video, pa čak i zmiju“ „Osećam se ispunjeno“, „Dopao mi se eksperiment sa vatrom, to je nešto novo za mene „, Zadovoljan sam, jer sam se pre posete bojao da će me tamo svi izbegavati i gledati popreko jer sam osoba sa invaliditetom, ali toga nije bilo, bio sam lepo prihvaćen“, „Meni su se dopale one klupe u amfiteatru, osećala sam se kao na fakultetu“, „“Onaj eksperiment sa balonima i vatrom koja se vrti je bio super“, „ Dopala mi se zmija najviše“. „Rado bi ponovo išli“.


Poslednje vesti