Vesti

Organizovana radionica u saradnji sa LAF-om

04-04-2018 00:06:56

U posebno adaptiranoj učionici Dnevnog boravka za decu i mlade ,,Lane'' organizovana je radionica u saradnji sa Udruženjem građana ,,LAF'' (Lozovički animirani film).

Deca i mladi koji su korisnici usluga i članovi Udruženja ,,Volja za životom'', zajedno sa predstavnicima Udruženja ,,LAF'' uz podršku stručnih radnika izradili su figure životinja od plastelina, a potom i učestvovali u kreiranju kratkometražnog animiranog crtanog filma.

U prijatnoj radnoj atmosferi učesnici su prezentovali kako nastaje jedno umetničko delo. Svi prisutni su bili zainteresovani za aktivnost, čime je zaintrigirana mašta i podstaknuto stvaralaštvo.

Ova dva Udruženja aplicirala su za dobijanje sredstava namenjena projektu kojim bi deca i mladi sa invaliditetom prošla obuku za pravljenje animiranog, dokumentarnog filma i biltena. Na ovaj način bi navedena ciljna grupa stekla novo iskustvo ili se profesionalno orijentisala u ovom smeru.

Radionica predstvalja jednu vrstu pilot projekta kako bi se ispitala interesovanja učesnika. Produkti učesnika i atmosfera tokom rada su pokazatelji uspešnosti i ovakvog načina rada. Nadamo se da će projekat biti odobren i da će se stvoriti mogućnost da se nastavi sa realizacijom radionica ovog tipa.




Galerija

Poslednje vesti